Hege Gundersen - Norge på Langs

I dag (4.juni 2021) går startskuddet på den drøyt 2800 km lange ferden fra Lindesnes til Nordkapp. Gjennom de 4 neste månedene skal vi følge Hege over fjell og gjennom daler - langs hele Norge. Følg oss på Instagram for oppdateringer fra verdens vakreste tur.


Norge_CoastToCoast_ArticleImage2.jpg


Hvem er Hege?

Hege Gundersen, 29 år, kommer fra en liten bygd som heter Flisa. Bosatt i Lofoten. Jobber til vanlig som sykepleier på Nordlandssykehuset, overvåkning/akuttmottak. Jeg er en rastløs sjel som har litt for mye energi til tider, som vil oppleve mest mulig her i livet. Nysgjerrig, digger å være ute og glad i utfordringer.

Hvorfor Norge på langs?

Jeg elsker å være på tur, friluftslivet, reise og oppleve nye ting. Norge på langs har stått på bucketlista i mange år, men ikke blitt prioritert. Dette da jeg har hatt hele verden å oppleve. Jeg har i mange år reist rundt som solo backpacker. Nå som Covid-19 har kommet til verden blir det å reise i utlandet helt uaktuelt. Det er nå perfekt timing å oppleve Norge, hele Norge. Dette målet satte jeg meg i mai 2020. Dette er et gjennomtenkt prosjekt.

Norge_CoastToCoast_ArticleImage4.jpg


Hva gleder du deg til?

Jeg gleder meg til å oppleve noe nytt, se hele Norge og få utfordringer. Jeg gleder meg til å komme ned i kjelleren. Forstå meg rett, kjelleren kan være bra for en lærer veldig mye av det. Jeg kommer til å utvikle meg som et menneske og pushe egne grenser. Jeg gleder meg til å komme i turbobla, den eneste oppgaven du skal gjøre hver dag er å gå. Gå, spise, hvile. Høres veldig lett ut da jeg skriver det sånn. 
I tillegg ser Reisadalen sinnsykt fint ut! Aller mest gleder jeg meg til å komme fram til Nordkapp. Det å se Nordkapp platået etter fire måneder på tur tror jeg kommer til å bli en sinnsyk opplevelse.

MAPAnimation_CoastToCoast_Ulvang_SS21.gifHvordan pakker man til 4 måneder?

Først er ruten for turen staket ut. Jeg vet nøyaktig hvor mange kilometer jeg må gå på de ulike etappene. For eksempel Finse til Fondsbu = 121km/6dager = 20km hver dag. Ut i fra disse opplysningene kan jeg pakke depo.

 • 6 stk frokost - ferdig preppet på egen hånd. Dette er enten musliblanding eller havregrøt.
 • 6 stk energibarer
 • 600 gr nøtter
 • 6 stk middag
 • Melkesjokolade
 • 2 tomatsuppe
 • Potetmos
 • 1 pakke rugsprø
 • 1 pakke leverpostei.
 • 1 pakke makrell i tomat
 • Diverse tørket frukt
 • 1 stk dorull
 • 1 pakke fyrstikker
 • 1 stk gass til primus.

 

Følg Hege på Instagram